TECHNOBIEL

Date:26 jun, 2019

TECHNOBIEL

Tijdens GEMERTMERT die wordt gehouden op zondag 8 september zal OTIB wederom aanwezig zijn met de TECHNOBIEL.

OTIB is het Opleidings-en ontwikkelingsfonds voor het Technisch Installatie Bedrijf.
De technische installatiebranche is met bijna 10.000 werkgevers en ruim 120.000 werknemers een van de grootste branches van Nederland. Otib ondersteunt werkgevers en werknemers uit de branche bij het(verder) ontwikkelen van hun kennis en vakmanschap.
Ook wil Otib jong en oud kennis laten maken met de branche.

De Technobiel is een mobiele experimenteer ruimte waarin leerlingen die voor de keuze van vervolg onderwijs staan, op allerlei manieren van techniek kunnen proeven.

De Technobiel telt twee verdiepingen waar van alles onderzocht kan worden en is bedoeld voor leerlingen van de bovenbouw van het basis onderwijs en voor de eerste klas van het voortgezet onderwijs. (VMBO, Mavo, Havo,VWO)
Daarnaast zijn alle geïnteresseerde bezoekers in techniek van harte welkom.

Op de eerste verdieping kunnen bezoekers o.a. ontdekken hoe een transportband werkt en hoe ze vliegtuigjes kunnen laten vliegen door er met licht op te schijnen.
Maar er zijn ook de laatste technieken te vinden, zoals Augmented Reality(AR).
Met AR technologie kun je iemand anders op afstand laten meekijken en werken.
Hoe dat werkt? Ervaar het als je vijf storingen in een CV-ketel moet oplossen!
De aap BITO ,die graag lang onder de warme douche staat, hoopt op kennis van de bezoekers en inzicht.
Verder kan men aan de slag met de robot Meccanoid en leert men de technische principes van o.a. Spraakherkenning, Bleutooth en programmeren.

Een verdieping hoger komen de bezoekers in een echte experimenteer-ruimte terecht waar men verschillende technische proefjes kunnen doen.
Voor de leerlingen, bezoekers en geïnteresseerden die meer exact georiënteerd zijn, staan allerlei natuurkundige experimenten tot beschikking.

Al met al een waardevolle en welkome mogelijkheid tijdens GemertMert waar zowel leerlingen als geïnteresseerde bezoekers zich kunnen oriënteren over de mogelijkheden die techniek biedt.